πατητη τσιμεντοκονια κοστοΣ

 

Πατητη Τσιμεντοκονια Κοστος

Είναι δεδομένο πως όλοι μας όταν ψάχνουμε να πραγματοποιήσουμε μια οικοδομική εργασία, πολύ σημαντικός παράγοντας είναι το κόστος. Αντιλαμβανόμενοι αυτή την ανάγκη, θα προσπαθήσουμε παρακάτω να σας παρουσιάσουμε μια ανάλυση του κόστους για τη πατητη τσιμεντοκονια, τόσο για τα υλικά όσο και για την εργασία των πιο συχνών εφαρμογών της.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως το κόστος αυτό δεν αποτελεί προσφορά της εταιρείας μας και δεν είναι τιμές που αναλαμβάνουμε εμείς για την πραγματοποίηση του έργου, αλλά πρόκειται για ένα ενδεικτικό κόστος για πατητη τσιμεντοκονια, με βάση τις μέσες τιμές της αγοράς. Άλλωστε εμείς δεν είμαστε τεχνικοί εταιρεία που υλοποιεί έργα, αλλά το myConstructor.gr, η κορυφαία πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων.

Αν θέλετε λοιπόν να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές με λεπτομερή ανάλυση για τη δική σας περίπτωση και συγκεκριμένο κόστος για τα υλικά και την εργασία που θα χρειαστείτε, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι το myConstructor. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφιερώσετε λιγότερα από 5 λεπτά, ώστε να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας πατώντας στο κουμπί που ακολουθεί. Αυτομάτως θα ενημερωθούν όλα τα εγγεγραμμένα συνεργεία μας και όσα ενδιαφέρονται θα σας στείλουν προσφορά, όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα. Έτσι θα πραγματοποιήσετε εύκολα, γρήγορα και χωρίς κανένα κόστος ή δέσμευση την πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική έρευνα αγοράς σχετικά με την πατητη τσιμεντοκονια ή οποιαδήποτε άλλη οικοδομική εργασία σας ενδιαφέρει.

post a job button


Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση για το κόστος, να δούμε αρχικά το κομμάτι των υλικών, με πρώτη και καλύτερη την ίδια την πατητη τσιμεντοκονια. Το υλικό αυτό πωλείται συνήθως σε σακιά των 25 kg ως κονίαμα και το μόνο που χρειάζεται για την εφαρμογή του είναι η ανάμιξη του με νερό (περίπου 5 ltr ανά σακί). Υπάρχουν αρκετές ελληνικές εταιρείες που παράγουν ή/και πωλούν το υλικό αυτό, σε διάφορες ποιότητες. Συνήθως το απλό υλικό είναι επαρκές και σίγουρα πιο οικονομικό, με το κόστος του σακιού να κυμαίνεται στα 17-19 ευρώ, έναντι περίπου 30€ του υλικού υψηλότερης ποιότητας. Αν αναλογιστούμε πως για μια μέση στρώση πάχους 5mm χρειάζονται 7 κιλά υλικού, συμπεραίνουμε εύκολα πως το κόστος της πατητης τσιμεντοκονιας κυμαίνεται στα 0,7€/kg, δηλαδή στα 5€/m², ενώ για υλικό υψηλότερης ποιότητας το κόστος μπορεί να φτάσει τα 8-10€/m².

Εκτός από το βασικό κονίαμα, υπάρχουν και άλλα παρελκόμενα υλικά που ανάλογα την περίπτωση εφαρμόζονται. Πρόκειται πρωτίστως για το βερνίκι που πάντα μπαίνει κατά το τέλος των εργασιών με κόστος λίγο κάτω από τα 2€/m² για ένα χέρι, όμως συχνά εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις για διαχρονικότερα αποτελέσματα, οπότε το κόστος του φτάνει τα 3,5-4 €/m². Από εκεί και πέρα πιθανόν στην έναρξη των εργασιών θα πρέπει να περαστεί αστάρι για να διασφαλίσει την πρόσφυση, με κόστος περίπου 1€/m², ενώ αν μπει και υαλόπλεγμα (που συνιστούμε ανεπιφύλακτα) το κόστος υλικών για πατητη τσιμεντοκονια θα αυξηθεί κατά 1 ακόμα ευρώ ανά τετραγωνικό.

Συνολικά λοιπόν χρησιμοποιώντας ένα οικονομικό κονίαμα το κόστος όλων των υλικών θα φτάσει περίπου στα 10-11€/m² αν επιλέξουμε όλα τα προαιρετικά υλικά και βάλουμε 2 χέρια βερνίκι. Αν θέλουμε μια ακόμα πιο οικονομική λύση μπορούμε να φτάσουμε και σε μονοψήφια νούμερα παραλείποντας το δεύτερο χέρι βερνικιού ή το πλέγμα, προσεγγίζοντας τα 7-9€/m², χωρίς όμως να αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή. Από την άλλη αν επιλέξετε το βέλτιστο κονίαμα από κάποια πιο ακριβή εταιρεία (πολύ καλύτερης ποιότητας βεβαίως), το κόστος υλικών για πατητη τσιμεντοκονια μπορεί να φτάσει τα 15 με 20€/m².

Από την άλλη πλευρά το κόστος εργασίας εξαρτάται κυρίως από το εύρος του έργου, αφού διαφορετικές τιμές θα πετύχετε για ένα έργο άνω των 50τμ και ακόμα καλύτερες για έργα 100τμ. Αντιθέτως για πατητη τσιμεντοκονια σε μπανιο (ένας χώρος που συχνά επιλέγεται για αυτή την εφαρμογή), το κόστος εργασίας μπορεί να είναι ακόμα και διπλάσιο, αφού αποτελεί έναν μικρό χώρο με πολλά μερεμέτια και λεπτομερή δουλειά. Για μια μεγάλη επιφάνεια λοιπόν το κόστος εργασίας μπορεί να ξεκινήσει από τα 12-15€/m², να φτάσει τα 15-17€ περίπου για μια μέση δουλειά 50m², ενώ για μπάνια το κόστος εύκολα μπορεί να ανέβει στα 20 ή 30 ευρώ το μέτρο, καθαρά ανάλογα με τις δουλειές που θα χρειαστείτε.

Συνοψίζοντας λοιπόν την ανάλυση σχετικά με το κοστος πατητης τσιμεντοκονιας για δάπεδα, καταλήγουμε πως μια οικονομική λύση για μια επιφάνεια περίπου 50τμ θα κυμανθεί στα 25-27€/m² για υλικά και εργασία, ενώ για επιφάνειες άνω των 100 μέτρων το κόστος πιθανόν θα πέσει κάτω από τα 25€/m²!

Από την άλλη αν ψάχνετε για υψηλή ποιότητα υλικών, το κόστος πιθανόν θα ξεπεράσει τα 30€/m² για ένα σχετικά μεγάλο έργο, επιλέγοντας βέβαια κορυφαία υλικά. Τέλος για μπάνια που όπως προείπαμε αποτελούν ειδική περίπτωση, καθώς και για άλλες ιδιαίτερες κατασκευές όπως σκάλες, πάγκους κλπ, το κόστος μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 40 με 50 ευρώ ανά τετραγωνικό.

Όσον αφορά την πατητη τσιμεντοκονια σε τοίχο, το κόστος δεν έχει μεγάλη διαφορά από το δάπεδο αλλά σε γενικές γραμμές είναι ελαφρώς χαμηλότερο, αν μιλάμε για την πιο συνηθισμένη εφαρμογή σε σοβά. Ανάλογα και με την περίπτωση λοιπόν πιθανόν θα χρειαστούν λιγότερα υλικά (ίσως δεν χρειαστεί το υαλόπλεγμα και η κατανάλωση πατητής να είναι μικρότερη), με τα υπόλοιπα υλικά να παραμένουν σε γενικές γραμμές ίδια.

Ομοίως και τα εργατικά πιθανόν να είναι κάπως πιο οικονομικά, με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να φτάνει κάτω από τα 25€/m², ανάλογα βέβαια και πάλι με την ποιότητα του κονιάματος που θα επιλέξετε, καθώς επίσης και με την έκταση του έργου. Αν βέβαια το υπόστρωμα του τοίχου δεν είναι σοβάς αλλά κάποια άλλη επιφάνεια (π.χ. τσιμεντοδανίδα, γυψοσανίδα κλπ) σίγουρα θα χρειαστούν επιπλέον υλικά και εργασίες, που θα αυξήσουν αναλόγως το κόστος.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ
ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Βρείτε επαγγελματία για πατητη τσιμεντοκονια σε 4 βήματα

 

Κάντε LIKE και κερδίστε!

 

Πολύ γενικά λοιπόν και για να μην μπερδεύεστε με πολλά νούμερα, το κόστος για πατητη τσιμεντοκονια σε δαπεδο κυμαίνεται στα 23-27€/m² ενώ για τοίχους τα 21-25€/m², αν επιλέξετε οικονομικά υλικά και η έκταση του έργου σας είναι 50-100m². Σε κάθε περίπτωση πάντως οι τιμές αυτές δεν αποτελούν προσφορά της εταιρείας μας και δεν δεσμευόμαστε για αυτές, αφού εμείς δεν είμαστε εταιρεία που αναλαμβάνει την υλοποίηση των έργων, αλλά πρόκειται για μέσες ενδεικτικές τιμές της αγοράς, που σας παραθέτουμε μετά από έρευνα. Εμείς είμαστε η κορυφαία online πλατφόρμα εύρεσης οικοδομικών συνεργείων με δεκάδες εγγεγραμμένους επαγγελματίες και κύριος σκοπός μας είναι να σας βοηθήσουμε να βρείτε το πλέον κατάλληλο οικοδομικό συνεργείο για τις εργασίες σας.

Αν λοιπόν θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές για το έργο σας από αξιόπιστους και έμπειρους επαγγελματίες, τότε η καλύτερη επιλογή σας για να κάνετε την πιο πλήρη, εύκολη και ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς είναι να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς δέσμευση το έργο σας στο myConstructor.gr. Αυτομάτως θα ενημερωθούν όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την πατητη τσιμεντοκονια και όσοι ενδιαφέρονται θα σας στείλουν προσφορά. Έτσι θα έχετε πραγματοποιήσει από την άνεση του σπιτιού σας χωρίς κανένα κόστος, την πληρέστερη και πιο αποτελεσματική έρευνα αγοράς, λαμβάνοντας συγκεκριμένες προσφορές από αξιόπιστα και οικονομικά συνεργεία, που έχουν ήδη αξιολογηθεί από προηγούμενους πελάτες τους!

post a job button


Κάπου εδώ ολοκληρώνεται η ενότητα για τις τιμές και το κόστος πατητης τσιμεντοκονιας, ωστόσο καλό είναι να διαβάσετε και αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για τα στάδια εφαρμογής και τις ιδιαιτερότητες, στην ενότητα Πατητη Τσιμεντοκονια.

Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323