ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

 

Πατητη Τσιμεντοκονια

Η πατητη τσιμεντοκονια (αλλιώς γνωστή και ως beton cire) είναι ένα 100% ελληνικό προϊόν με ιστορία δεκαετιών, που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στα νησιά των Κυκλάδων για αποθήκες, πηγάδια και ακόμα και πατητήρια μούστο. Πρόκειται για ένα πλήρως φυσικό, οικολογικό και βιοκλιματικό υλικό, με κύρια συστατικά τη θηραϊκή γη (είδος χώματος), την υδράσβεστο, τη χαλαζιακή άμμο και το κεραμάλευρο.

Όπως θα δούμε και στη συνέχεια η πατητη τσιμεντοκονια έχει αρκετές εφαρμογές και μπορεί να τοποθετηθεί από δάπεδα και κατακόρυφους πλαϊνούς τοίχους ως σκάλες, πάγκους και πισίνες, ενώ επιλέγεται το ίδιο συχνά για επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες. Το ιδιαίτερο στυλ και η καλόγουστη εμφάνιση της, σε συνδυασμό με το πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα υψηλής αντοχής, κάνουν την πατητη τσιμεντοκονια μια πραγματικά ξεχωριστή επιλογή, ιδανική για όσους θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό.

Η σημαντικότερη παράμετρος βέβαια για να έχετε ένα άριστο αποτέλεσμα, τόσο εικαστικά όσο και λειτουργικά, είναι να επιλέξετε ένα εξειδικευμένο και αξιόπιστο συνεργείο, που θα εγγυηθεί το ποιοτικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια εργασία που αν και δεν είναι τόσο περίπλοκη, έχει 3-4 σημεία που απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, δεξιότητα και κυρίως εμπειρία, που σίγουρα δεν κατέχει οποιοσδήποτε μάστορας.

Η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για να βρείτε το καταλληλότερο οικοδομικό συνεργείο για πατητη τσιμεντοκονια είναι σίγουρα η πρωτοπόρα πλατφόρμα του myConstructor.gr. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς καμία δέσμευση το έργο σας και αυτομάτως μόλις ενεργοποιηθεί θα ενημερωθούν δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου. Όσοι από αυτούς ενδιαφέρονται θα σας στείλουν προσφορά και έτσι σύντομα, χωρίς κόπο ή κόστος θα συγκεντρώσετε όσες προσφορές θέλετε, όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για την πιο εύκολη και αποδοτική έρευνα αγοράς για κάθε εργασία και σίγουρα μια δοκιμή θα σας πείσει!

post a job button


Αρχίζοντας την ανάλυση για την πατητη τσιμεντοκονια, να τονίσουμε εξαρχής ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την απλή τσιμεντοκονια. Η τσιμεντοκονια γενικά είναι υλικό πλήρωσης, που μπαίνει ως γέμισμα πάνω από μπετόν για να το επιπεδώσουμε και να δημιουργήσουμε την κατάλληλη επιφάνεια, η οποία στη συνέχεια θα υποδεχθεί την τελική επίστρωση. Από εκεί και πέρα ως τελική επίστρωση μπορεί να μπει οτιδήποτε, όπως πλακάκι, βιομηχανικό δάπεδο ή ακόμα και πατητη τσιμεντοκονια. Η πατητή διαφέρει συνεπώς της απλής, καθώς αποτελεί ένα βιομηχανικώς παραγόμενο υλικό, που αφότου αναμειχθεί με νερό εφαρμόζεται ως τελική επιφάνεια (διακοσμητικό επίχρισμα) και όχι ως γέμισμα.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΤΗΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑΣ

Μάλιστα χαρακτηρίζεται από ορισμένες ιδιότητες, οι οποίες την έχουν κάνει μια αρκετά δημοφιλή επιλογή, που κατά περίπτωση αποτελεί ιδανική λύση. Ας τις δούμε μια προς μια:

 Πρώτο και κύριο είναι το καλαίσθητο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα που προσφέρει. Πρόκειται για μια απόλυτη λεία επιφάνεια σε χρώμα της επιλογής σας, με δυνατότητα επιλογής από περισσότερες από 170 αποχρώσεις.

 Μάλιστα το εικαστικό αποτέλεσμα μπορεί να προσαρμοστεί εντελώς στις ανάγκες σας με κάποιον δικό σας συνδυασμό χρώματος και τεχνοτροπίας, που θα έχει ένα πραγματικά μοναδικό και ανεπανάληπτο αποτέλεσμα.

Τεράστια ανθεκτικότητα, ειδικά μετά την τελική επάλειψη με βερνίκι. Πολύ υψηλές αντοχές θλίψης, κάμψης και απότριψης, δεν ρηγματώνει, ενώ έχει και τεράστια ανθεκτικότητα στο χρόνο.

➔ Η πατητη τσιμεντοκονια έχει αντοχή και απέναντι στην υγρασία (πλήρως αδιάβροχη), σε σημείο που επιλέγεται και κατά την κατασκευή πισινών. Ως επακόλουθο δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μούχλας ή άλλων βακτηρίων.

➔ Η τελική επιφάνεια είναι μονολιθική, που σημαίνει ότι είναι ένα ενιαίο κομμάτι χωρίς αρμούς, ενώσεις ή άλλου είδους κενά και έτσι δεν είναι ευάλωτο σε μικροδονήσεις και συστολοδιαστολές. Μόνο σε εξωτερικές εφαρμογές θα χρειαστούν αρμοί ανά περίπου 20 μέτρα, διαφορετικά απαιτούνται μόνο περιμετρικοί αρμοί 5-8 χιλιοστά.

➔ Μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από κάθε επιφάνεια (πλακάκια, μωσαϊκό, σοβάς, γυψοσανίδα ή οτιδήποτε άλλο) και έχει εξαιρετική πρόσφυση με το υπόστρωμα, με αποτέλεσμα να γλιτώνετε χρόνο αλλά και χρήμα για την αποξήλωση της προηγούμενης επιφάνειας.

➔ Η διαδικασία εφαρμογής αν και έχει ορισμένα σημεία που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, ενώ σαν υλικό η πατητη τσιμεντοκονια δεν απαιτεί την προσθήκη κανενός άλλου υλικού, παρά μόνο νερού.

Έχοντας αυτά τα κύρια πλεονεκτήματα η πατητη τσιμεντοκονια είναι μια πολύ καλή επιλογή για μια σειρά από εφαρμογές, όπως θα δούμε στη συνέχεια. Κύρια χαρακτηριστικά της είναι το ύψιστο και μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα, συνδυαζόμενο με υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα, για αυτό επιλέγεται αρκετά συχνά για ξενοδοχεία, χώρους εστίασης και άλλες παρόμοιες εγκαταστάσεις που χαρακτηρίζονται για τις υψηλές απαιτήσεις τους. Αυτό όμως δεν είναι δεσμευτικό, καθώς μπορεί εξίσου εύκολα να εφαρμοστεί σε πιο περιορισμένους επαγγελματικούς χώρους καθώς και σε κατοικίες, με πιο συχνή επιλογή το μπάνιο.

Αντιστοίχως εκτός από εσωτερικούς χώρους δεν είναι σπάνια και η εφαρμογή της εξωτερικά, όπου θέλουμε να δώσουμε έναν πραγματικά διαφορετικό τόνο. Έτσι για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε την πατητη τσιμεντοκινια σε πισίνες, αυλές ή σιντριβάνια, ενώ συχνά κατασκευάζονται ή επενδύονται μεμονωμένα αντικείμενα, όπως πάγκοι, νεροχύτες, γλάστρες, καρέκλες, τραπέζια, βάζα κ.α., καθαρά για διακοσμητικούς λόγους. Το μόνο σίγουρο είναι πως όπου και αν την επιλέξετε θα έχετε ένα ιδιαίτερο, πανέμορφο και απολύτως “ελληνικό” αποτέλεσμα.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ
ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

Βρείτε επαγγελματία για πατητη τσιμεντοκονια σε 4 βήματα

 

facebook image

 

Σε κάθε περίπτωση όμως πιο συνηθισμένες επιλογές αποτελούν η πατητη τσιμεντοκονια σε δάπεδο και τοίχους, τις οποίες θα αναλύσουμε τώρα, παρουσιάζοντας εκτός των άλλων και τα στάδια εφαρμογής τους. Και οι δύο περιπτώσεις αποτελούν ιδανική λύση από άποψη εμφάνισης και προτιμώνται ιδιαίτερα σε περίπτωση ανακαίνισης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πατητη έχει το τεράστιο πλεονέκτημα ότι μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από σχεδόν κάθε επιφάνεια, απαλλάσσοντας σας από το επιπλέον κόστος και χρόνο για εργασίες αποξήλωσης. Ας δούμε πιο αναλυτικά αυτές τις δύο περιπτώσεις

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΔΑΠΕΔΟ

Πατητη Τσιμεντοκονια σε ΔαπεδοΗ εφαρμογή πατητης τσιμεντοκονιας σε δάπεδο αποτελεί την πλέον συχνή και συνηθισμένη εφαρμογή. Δημιουργεί μια απόλυτα λεία επιφάνεια με πολύ όμορφο αποτέλεσμα, ενώ ξεγνοιάζετε και από υγρασίες, λερώματα κ.α. Όπως θα δούμε αποτελεί πολύ καλή λύση όχι μόνο για νέες κατασκευές αλλά και για ανακαινίσεις, ενώ ειδικά αν εφαρμόσετε ενδοδαπέδια θέρμανση είναι η πλέον ιδανική επιλογή, αφού λόγω της υψηλής ελαστικότητά της, απορροφά τις συστολές και διαστολές που προκαλούν οι μεταβολές της θερμοκρασίας, χωρίς να απαιτούνται αρμοί.

Βέβαια για να γίνει σωστά η εφαρμογή πρέπει να ακολουθηθούν πιστά και σωστά ορισμένα βήματα, που θα σας παραθέσουμε παρακάτω, αν και η καλύτερη επιλογή σας είναι να εμπιστευθείτε έναν επαγγελματία. Πρώτα από όλα λοιπόν πριν τοποθετηθεί η πατητη τσιμεντοκονια πρέπει να έχουμε προετοιμάσει την επιφάνεια.

Αν πρόκειται για νέα κατασκευή πρέπει να έχει τοποθετηθεί το κατάλληλο υπόστρωμα, με πιο συνηθισμένη επιλογή την απλή τσιμεντοκονία. Από την άλλη σε περιπτώσεις ανακαίνισης, έχετε υπόψη πως μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από σχεδόν κάθε προηγούμενη επιφάνεια, από απλό μπετόν έως πλακάκια, μάρμαρα, μωσαϊκά, πατώματα laminate κ.α. Έτσι γλιτώνετε από πολύ κόπο και κόστος για την αποξήλωση, με μόνη παρατήρηση ότι πρέπει να βεβαιωθείτε για τη στατική επάρκεια του δαπέδου. Πλέον λοιπόν μπορούμε να ξεκινήσουμε να δούμε ένα προς ένα τα βήματα:

1. Καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά το υπόστρωμα. Φροντίζουμε να είναι απολύτως καθαρό, χωρίς σκόνες ή σαθρά σημεία και πλήρως στεγνό. 

2. Για άριστη πρόσφυση (ειδικά σε περιπτώσεις ανακαίνισης) περνάμε ένα χέρι αστάρι (χαλαζιακό υδατοδιαλυτό), με κατανάλωση 200-300 gr/m² και το αφήνουμε να στεγνώσει 2-24 ώρες. Η κατανάλωση και οι ώρες διαφέρουν ανάλογα με τη σύσταση του ασταριού, ενώ ανάλογα με το υπόστρωμα μπορεί να παρακαμφθεί το βήμα αυτό.

3. Κατασκευάζουμε την πατητη τσιμεντοκονια, αναμιγνύοντας τη σκόνη του υλικού με νερό, με τη χρήση δράπανου χαμηλών στροφών, έως ότου το υλικό γίνει μια λεπτόρρευστη μάζα χωρίς σβόλους. Για την ανάμιξη συνήθως η αναλογία είναι 5 με 5,5 ltr καθαρό νερό ανά ένα σακί 25 kg κονιάματος, αλλά καλύτερα να ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες της συσκευασίας.

4. Περνάμε την πρώτη στρώση της πατητης τσιμεντοκονιας με σπάτουλα χωρίς δόντια και εγκιβωτίζουμε σε αυτή το υαλόπλεγμα. Εδώ να τονίσουμε ότι το υαλόπλεγμα δεν είναι απαραίτητο και συνήθως επιλέγεται όταν το συνολικό πάχος της εφαρμογής θα ξεπεράσει τα 5 χιλιοστά, που είναι το μέσο πάχος της εφαρμογής.

Επίστρωση πατητης τσιμεντοκονιας με σπάτουλα

5. Αφότου στεγνώσει η πρώτη στρώση – ανάλογα και με τις συνθήκες του περιβάλλοντος – περνάμε τη δεύτερη στρώση της τσιμεντοκονίας. Πρέπει ο μάστορας να πατήσει προσεκτικά στην επιφάνεια για να μην την καταστρέψει, ενώ τώρα θα επιλεγεί φαρδιά σπάτουλα, οδοντωτή από τη μια πλευρά και ίσια από την άλλη. Πρώτα γίνεται επίστρωση με την οδοντωτή σπάτουλα, ώστε να εξασφαλιστεί η ισόπαχη στρώση του υλικού σε όλο το δάπεδο, ενώ στη συνέχεια με την ίσια πλευρά επιπεδώνουμε την επιφάνεια. Συνολικά και για δύο στρώσεις η κατανάλωση της πατητης είναι περίπου 7 kg/m², για επιφάνεια πάχους 5 χιλιοστών.

6. Μετά από περίπου 2 ώρες και πριν στεγνώσει πλήρως το δάπεδο, το διαβρέχουμε για να αποφύγουμε πιθανές ρηγματώσεις, ενώ με ένα αφρώδες σκληρό τριβίδι σοβάδων εξομαλύνουμε πλήρως την επιφάνεια.

7. Αν θέλουμε μια ιδιαίτερη εμφάνιση μπορούμε σε αυτό το σημείο να πασπαλίσουμε από πάνω τη χρωστική της επιλογής μας σε σκόνη και με μια ελαφρώς βρεγμένη σπάτουλα διαμορφώνουμε τα σχέδια. Εδώ σίγουρα χρειάζεται ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας που να γνωρίζει τις τεχνοτροπίες της πατητης τσιμεντοκονιας.

8. Έπειτα ακολουθεί το τελικό φινίρισμα της επιφάνειας με μεταλλική ανοξείδωτη σπάτουλα, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και τη λεία υφή.

9. Αφού περάσουν 5 με 20 ημέρες πλένουμε πολύ καλά με αρκετό νερό όλη την επιφάνεια και από πάνω εφαρμόζουμε αδιαβροχοποιητικό βερνίκι, κατά προτίμηση σε 2 χέρια αν θέλετε ένα πραγματικά λείο και αστραφτερό αποτέλεσμα. Το βερνίκι θα προστατέψει την πατητη τσιμεντοκονια από ρύπους, λάδια, χημικά και μικροφθορές, ενώ διατηρεί και τη φυσική όψη του δαπέδου αναλλοίωτη.

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα στάδια εφαρμογής της πατητης τσιμεντοκονιας σε δάπεδο, όμως μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις, ανάλογα με το συνεργείο που θα το εφαρμόσει, με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν αλλά και με τις ιδιαιτερότητες του δικού σας υποστρώματος. Μια ενδεικτική τιμή κόστους της λύσης αυτής είναι περίπου στα 23-27€/m², όμως καλύτερα να διαβάσετε την πλήρη ανάλυση που έχουμε ετοιμάσει στην ενότητα Πατητη Τσιμεντοκονια Κοστος, για να ενημερωθείτε πλήρως, καθώς υπάρχουν διάφορες ποιότητες υλικών.

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ

Πατητη Τσιμεντοκονια σε ΤοιχοΠαρόλο που η συνηθέστερη επιλογή είναι η πατητη τσιμεντοκονια σε δάπεδο, δεν είναι λίγες οι φορές που επιλέγεται και για πλαϊνούς τοίχους, κυρίως όταν θέλετε να δώσετε ένα ιδιαίτερο στυλ και ένα καινοτόμο ύφος στο χώρο. Όπως και στα πατώματα έτσι και εδώ μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τύπους τοίχων, με μερικές διαφοροποιήσεις όμως ανάλογα με το υπόστρωμα.

Βέβαια από τη στιγμή που θα έχει προετοιμαστεί η επιφάνεια, η διαδικασία εφαρμογής είναι παρόμοια, ενώ η ευκολότερη επιλογή είναι η εφαρμογή πάνω σε σοβά, είτε είναι εξωτερικός είτε εσωτερικός τοίχος. Αρχικά λοιπόν θα αναλύσουμε τη διαδικασία εφαρμογής σε επιφάνεια σοβά και έπειτα θα δούμε τις ενέργειες που πρέπει να προηγηθούν για άλλες επιφάνειες, όπως τη τσιμεντοσανίδα και τη γυοψσανίδα.

1. Η μόνη προετοιμασία που πρέπει να γίνει σε τοίχο με σοβά για την εφαρμογή πατητης τσιμεντοκονιας είναι να είναι καθαρός, χωρίς σκόνες και σαθρά σημεία και βεβαίως σταθερός. Αν πρόκειται για εξωτερικές επιφάνειες με ανώμαλη επιφάνεια, ενδέχεται να χρειαστεί πρώτα τρίψιμο με γυαλόχαρτο.

2. Αφού η επιφάνεια είναι έτοιμη, αναμιγνύουμε την πατητη τσιμεντοκονια με νερό, σε αναλογία 5-5,5 λίτρα νερό ανά 25 κιλά κονιάματος. Χρησιμοποιούμε δράπανο σε χαμηλές στροφές, έως ότου έχουμε μια λεπτόρρευστη μάζα χωρίς σβόλους, όπως ακριβώς και στην εφαρμογή σε δάπεδο.

3. Περνάμε το υλικό αυτό σε μια στρώση, αν και κατά περίπτωση μπορεί να εφαρμόσετε και δεύτερη στρώση. Για σωστή εφαρμογή επιλέγεται φαρδιά σπάτουλα με μια οδοντωτή και μια ίσια πλευρά. Η οδοντωτή θα βοηθήσει στην ισόπαχη διάστρωση του υλικού στον τοίχο, ενώ μετά με την λεία θα επιπεδώσετε τον τοίχο.

4. Όταν μετά από κάποιες ώρες έχει στεγνώσει ο τοίχος, μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε κάποια τεχνοτροπία. Δημιουργούμε ένα μείγμα με ειδικό χρώμα και νερό, το οποίο ψεκάζουμε πάνω στον τοίχο.

5. Ύστερα με ένα ελαφρώς βρεγμένο μυστρί πατάμε με προσοχή την επιφάνεια και την διατρέχουμε όλη με προσοχή, ώστε να πετύχουμε μια λεία αλλά και ξεχωριστή υφή και όψη. 

6. Εδώ είναι ένα κρίσιμο σημείο, καθώς ότι ατέλειες ή πιθανές διορθώσεις προκύψουν, πρέπει να γίνουν άμεσα με ένα νωπό σφουγγάρι. Μετά το πέρας 1-2 ωρών δεν μπορούν να γίνουν άλλες παρεμβάσεις.

7. Αφότου περάσουν 5-15 μέρες είναι η ώρα να περάσετε το βερνίκι που θα προσδώσει στον τοίχο προστασία από υγρασίες, λεκέδες και μικροφθορές. Συστήνεται να περαστεί σε 2 χέρια για βέλτιστη προστασία.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η διαδικασία εφαρμογής της πατητης τσιμεντοκονιας σε τοίχο με σοβά, όμως είναι δυνατό να εφαρμοστεί και σε άλλες επιφάνειες όπως προαναφέραμε. Τα βήματα αυτά είναι ενδεικτικά και πιθανόν να διαφέρουν από συνεργείο σε συνεργείο, ανάλογα και με τα υλικά και την επιφάνεια, όμως αν επιλέξετε ένα έμπειρο και αξιόπιστο συνεργείο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Σε περίπτωση που γίνει εφαρμογή σε γυψοσανίδα και όχι σε σοβά, πρώτα και κύρια πρέπει να πληρωθούν όλοι οι αρμοί. Για την κάλυψη τους χρησιμοποιείται ειδικό υλικό αρμολόγησης γυψοσανίδων, ενώ για να βεβαιωθούμε πως δεν θα υπάρξουν ρηγματώσεις στο μέλλον, εγκιβωτίζουμε σε αυτό αυτοκόλλητη υαλοταινία. Έπειτα πρέπει όλη η επιφάνεια να περαστεί με αστάρι (κατά προτίμηση χαλαζιακό ακυρλικό) και καλό είναι σε δύο στρώσεις. Όταν πλέον θα έχουν περάσει 24 ώρες, η επιφάνεια είναι πλήρως έτοιμη να υποδεχθεί την πατητη τσιμεντοκονια. Συνεπώς από εδώ και πέρα η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια, όπως με την εφαρμογή σε απλό σοβά.

Λίγο πιο περίπλοκη αποτελεί η περίπτωση εφαρμογής σε τσιμεντοσανιδα, καθώς εδώ χρειάζονται κάποιες επιπλέον εργασίες πριν την τοποθέτηση της πατητης τσιμεντοκονιας, για να προετοιμαστεί σωστά το υπόστρωμα. Πρώτα πρέπει να γίνει η αρμολόγηση των τσιμεντοσανίδων με ρητινούχο ινοπλισμένο υλικό, στο οποίο εγκιβωτίζουμε αυτοκόλλητη υαλοταινία για άριστη πρόσφυση και αποφυγή ρηγματώσεων. Αφού στεγνώσει η επιφάνεια αυτή πρέπει να εξομαλύνουμε την επιφάνεια και για αυτό περνάμε ένα χέρι από ρητινούχο ινοπλισμένο στόκο. Η διαδικασία είναι απλή και το μόνο που χρειάζεται είναι μια σπάτουλα από τη μια πλευρά οδοντωτή και από την άλλη λεία, ώστε αφού τοποθετηθεί ισόποση ποσότητα υλικού, να επιπεδωθεί. Για μεγαλύτερη συνοχή και εξάλειψη των ρηγματώσεων εγκιβωτίζεται και υαλόπλεγμα, ενώ μόλις πλέον στεγνώσει ο τοίχος είναι έτοιμος να υποδεχθεί την πατητη τσιμεντοκονια. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με αυτή που περιεγράφηκε παραπάνω για εφαρμογή σε σοβά. Για μια εκτενέστερη αναφορά σχετικά με την εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας σε τοίχο πιέστε εδώ.

Όπως είδαμε λοιπόν υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πατητη τσιμεντοκονια σε αρκετά είδη τοίχων, χωρίς αυτά που παρουσιάσαμε να είναι οι μοναδικές επιλογές. Ανάλογα με τις ανάγκες σας απευθυνθείτε σε κάποιο οικοδομικό συνεργείο και θα σας συμβουλέψει τι ακριβώς ταιριάζει στην περίπτωση σας, ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένα μέσο κόστος για την εφαρμογή σε σοβά ξεκινάει από τα 21-25€/m², όμως για πληρέστερη ενημέρωση καλό είναι να ρίξετε μια ματιά στην εξειδικευμένη ενότητα με τίτλο Πατητη Τσιμεντοκονια Κοστος.

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΜΠΑΝΙΟ

Πατητη Τσιμεντοκονια σε Μπανιο
Είδαμε τη διαδικασία εφαρμογής πατητης τσιμεντοκονιας σε δάπεδο και τοίχο, όμως όπως έχουμε αναφέρει και νωρίτερα μπορεί να τοποθετηθεί και σε πολλές άλλες εφαρμογές. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επιλεγεί σε πισίνες, σκάλες, αυλές και ταράτσες, όμως πιο ξεχωριστή και συνηθισμένη περίπτωση όμως αποτελεί η πατητη τσιμεντοκονια σε μπανιο. Είναι ιδανική επιλογή γιατί όλοι θέλουν για το μπάνιο ένα ξεχωριστό στυλ, ενώ το μικρό του μέγεθος λύνει το πρόβλημα του κόστους, αφού σε απόλυτα νούμερα το τελικό κόστος δεν θα έχει μεγάλη διαφορά. Για αυτό συχνά επιλέγεται ως λύση για κάλυψη τόσο του δαπέδου όσο και των τοίχων, δημιουργώντας ένα πραγματικά μοναδικό ύφος.

Μάλιστα αν έχετε τη δυνατότητα μπορείτε να επιλέξετε την πατητη τσιμεντοκονια ακόμα και για την κατασκευή κάποιων διακοσμητικών (εσοχές, βιτρό, πλαίσιο καθρέφτη) ή ακόμα και ενός νεροχύτη ή μπανιέρας. Αυτά σε συνδυασμό με πρωτότυπα σχέδια και ιδιαίτερες τεχνοτροπίες σε τοίχο ή/και δάπεδο, με μοναδικά χρώματα και κυρίως με αστείρευτη φαντασία, μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο, χωρίς μεγάλες υπερβάσεις σε θέματα κόστους.

Κάπου εδώ ολοκληρώνουμε την ενότητα με την ανάλυση σχετικά με την πατητη τσιμεντοκονια, έχοντας παρουσιάσει όλες τις βασικές πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζετε. Το πιο σημαντικό όμως για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του έργου σας είναι να το αναλάβει κάποιο έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο και όχι απλά κάποιος μάστορας που γενικά ασχολείται με οικοδομικές εργασίες αλλά δεν έχετε σχετική εμπειρία.

Ο πιο αποτελεσματικός και εύκολος τρόπος να βρείτε το καταλληλότερο συνεργείο και μάλιστα σε προσιτές τιμές είναι το myConstructor.gr. Αφιερώστε λιγότερα από 5 λεπτά για να καταχωρήσετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε όσες προσφορές ζητήσατε, από αξιόπιστα, οικονομικά και κυρίως αξιολογημένα συνεργεία, όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα. Έτσι από την άνεση του υπολογιστή σας και χωρίς κανένα κόστος ή δέσμευση θα έχετε πραγματοποιήσει την πληρέστερη έρευνα αγοράς σχετικά με την πατητη τσιμεντοκονια.

post a job button


Για την πληρέστερη ενημέρωση σας, καλό είναι να επισκεφθείτε και την ενότητα Πατητη Τσιμεντοκονια Τιμη, ώστε να δείτε αναλυτικά τα κόστη της μεθόδου αυτής.

Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323